AGRI-TOURISM

Gjithçka filloi fillimisht si nje ferme duke mbjelle peme, ullishte dhe vreshta, por me vone u kthyer ne nje resort, dhe tashme vitet e fundit po kthehet ne nje destinacion te plote agrotursitik, madje nje nder me te preferuarit e sektorit te agroturizmit ne vendin tone. - Vendndodhja dhe terreni mundesojne qetesi absolute dhe aktivitete te shumllojshme per te gjitha grupmoshat, te tilla si: peshkim, vozitje me varka, prodhim videoklipesh, hipizem, vrapime ne natyre dhe aktivitete te tjera sportive, prezence ne kushte fshati te femijeve, duke qendruar e luajtur me kafshe te ndryshme, si dhe pjesmarrja ne aktivitete stinore per njohjen e perpunimin e frutave dhe bimeve te ndyshme bujqesore te vete kompleksit e me gjere, etj. - Klima e zones, e cila mundeson zhvillimin e nje bimesie te dendur e te shumllojsme, cka mundeson shfrytezimin e potencialeve te tregut krahinor per mbulimin e nevojave plotesuese jo vetem te kompleksit, por edhe te klienteve per produkte bio. - Kompleksi ndodhet rreth 12 km nga Gjiri i Lalzit (vend i lakmuar e me prezence te madhe per kalimin e fundjavave, vecanerisht pergjate stines se veres), ose me nje zhvendosje prej 800 m nga rruga kryesore qe te con per tek Gjiri i Lalzit. Ky fakt mundeson ide zhvillimore ne kuader te shfrytezimit te oportuniteteve qe ofron plazhi, sikunder eshte mundesimi i parkimit te rruloteve, me qellim qe turisteve dhe familjareve qe posedojne mjete te tilla t’ju mundesohet relaksi ne pasditet e vonshme e me gjere, prane kompleksit, sikunder edhe mundesia e relaksit te plazhisteve te kesaj zone, per oret e pasdites e ne vazhdim.