PEMTARI

Ne fermen tone gjenden te gjitha llojet e pemeve dhe frutave, ndaj te pasionuarit mund te shetisin, shiojne dhe marin pjese ne procese te ndryshme pune neper pemtoret, perimoret dhe vreshtarite e kompleksit Kompania ka ndertuar me investimet e veta te gjitha tarracat, te cilat sot jane te mbjella me peme te ndryshme ne funksion te fermes. Kjo eshte nje pune 10 vjecare per ndertimin e ketyre taracave, pasi ne fillim toka aty ka qene vetem barishte, e pa shfrytezuar dhe toke jo e frytshme. Pas realizimit te tarracave eshte filluar me mbjelljne e pemeve te ndryshme si: Ullinje 297, bajame 10, Kajsi 9, Pjeshke 9, Arre 47, Geshtenja 4, Molle 31, Dardhe 17, Ftonje 7,Kumbulla 12, Qershi 9, Mucmolle 2, Shege 110, Fiqe 6, Hurma 2, Ide 2, Vishnje 2, Vodha 6, Kivi 84, Portokalle 32, Mandarina 31, Limona 20, Dekorative 9, Thana 3, Carace 2, Lajthi 153, Banane 1, Mana 4, Qitro1, Rrapa 15, Rrushe 541 rrenje (13 varietete te ndryshme rrushi, te cilat perdoren edhe per rakine qe e prodhon vete kompania, njekohesisht edhe per rrushe tavoline si frut pas ushqimit per klientet e restorantit tone), dhe cdo lloj tjeter peme qe gjendet ne vendin tone. Shume vizitore te fermes jane shprehur se ne kompleksin Huqi eshte mbjelle cdo lloj peme e mundshme qe mund te mbillej.