Dasma mbetet eventi me popullore. E vecanta e dasmes se zhvilluar ne Agriturism “HUQI” eshte: - Dasma realizohet ne ambjent te hapur, dekoruar me bimesi natyrale, dhe me piste teresisht mbi uje. - Ceremonia fillon me vendosjen nga Cifti te drynit te personalizuar tek porta e bardhe (e fatit),duke hedhur celsin perkates ne liqen, ne momentin e hipjes ne varke. Ne keto kushte, simbolika e nje dashurie te perjeteshme, tashme mbetet nje realitet i prekshem, qe Cifti mund t’i rikthehet ne shenje kujtimi ne vitet qe pasojne; - Nga porta e bardhe, Cifti i afrohe salles se dasmes permes liqenit, me varke te dizenjuare per kete qellim, ku prozhektoret, muzika dhe fishekzjarret perbejne aleatin me emocionues, qe e bejne kete evente te paperseritshem dhe me te vecantin ne llojin e tij; - Cifti gezon te drejten e konkretizimit te aktit te celebrimit (zyrtarisht ose simbolikisht), ne prani te miqeve dhe te dashurve te tyre, ne nje abiente te dizanjuar per nje veprim te tille, i cili natyrshem shkrihet me ambientin e dasmes; - Se shpejti, ne dispozicion te Ciftit do te vihet dhe “Dhoma Lundruese”, kopletuar me te gjitha paisjet e nevojshme. Pas prerjes se tortes dhe ne perfundim te dasmes, Cifti, ne shenje kujtimi kalon naten e pare te marteses ne “Dhomen Lundruese”, duke hedhur spirancen ne vendin me imtim, c’ka mundesohet nga pozicioni gjeografik i liqenit dhe relievit per rreth. Menuja e dasmave gersheton linjat moderne te kulinarise me traditen vendase. Si rregull ofrohen jo me pak se 3 variante te menuse, me qellim qe porositesi te kete mundesi zgjedhje. Gjithsesi, menuja e perzgjedhur ne fazen e pronotimit te dates se eventit (dasmes), diskutohet nga porositesi me stafin e guzhinjereve, 2-3 dite para zhvillimit te eventit, per permiresime te metejshme e te mundeshme, brenda struktures baze te perzgjedhur me pare. Ushqimi serviret gradualisht, konforme kerkeses se porositesit, me pjata individuale te ngrohta, perjashtuar mesoreve Ne cdo situate e rrethane, organizohet e zhvillohet vetem 1 dasem ne dite, dhe kjo vetem ne darke. 4- Celebrime. Sikunder u pershkrua me siper celebrimi, zyrtarisht ose ne menyre simbolike, realizohet ne nje ambient te vecante, i dizenjuar, dhe me dekor te plote per aktin e altarit; 5- Evente te tjera, pervjetore e festa qe lidhen me veprimtarine e subjekteve te ndryshem, e te tjera te kesaj natyre.


Tavolina ne Natyre

kombinuar ne menyre perfekte me mjedisin dhe kulinarine

- Byreke fshati; me qep e domate, me spinaq, dhe me kos e veze. Mbetet nje produkt qe per vete cilesine dhe shijen e vecante, natyrshem eshte vleresuar maksimalisht edhe nga vizitore nga krahina e rajone te ndryshme qe kane emer ne kete linje prodhimi. Sigurisht nga guzhina e Agritourism “HUQI” ofrohe edhe mjaft produkte te tjera qe mund te gjenden ne shume restorante, por tek Agritourism “HUQI”, vihet nga ana e anes, nga te gjitha rrethet dhe, vende te tjera te nacionaliteteve te ndryshme, kryesisht per specialitetet e permendura me lart. Ne ambientet Bar-Kafe-Restorant, me kerkese te klienteve, organizohen e zhvillohen edhe evente te ndryshme (ditelindje, fejesa, cocktail etj), ne rastet kur pjesmarrja eshte relativisht e vogel, pasi si rregull eventet zhvillohen ne ambientin respektiv, dizinjuar per raste te tilla.

Galeria Galeria Galeria GaleriaPlanifikoni dasmën tuaj të ëndrrave.